En un manifest han criticat que el jutge no hagi admès com a prova els missatges compartits per WhatsApp pels cinc presumptes agressors de la noia -autoanomenats La Manada- però, en canvi, sí que ha inclòs un informe de seguiment de la dona fet per un detectiu privat que investiga si fa vida normal després de l’agressió. Consideren que, amb aquesta actitud, el jutge culpa la víctima i es fa còmplice de la violència masclista. El judici ha començat aquest dilluns.

200 persones han participat em la mobilització, que ha començat a la conselleria de Justícia i ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume. L’organització ja ha anunciat una protesta contra les agressions masclistes el proper 25 de novembre a la plaça de la Universitat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet un tuit en solidaritat amb la dona en què ha utilitzat un dels lemes del moviment: “Jo sí que et crec”.

S’han fet concentracions arreu de l’estat espanyol en què s’han pogut sentir crits de “no és no” contra la violència masclista i lemes com “no estàs sola, venim en manada”.

Campanya viral “Nosotras somos La Manada”

La manera com ha evolucionat el judici ha fet sorgir una campanya de suport a la víctima de la violació, amb el lema ‘Com se suposa que ha de comportar-se una víctima de violació?’, en referència a la investigació sobre la “vida normal” que hauria fet la noia després dels fets. La campanya la formen centenars de missatges de noies que es fan algunes preguntes com “puc tornar al carrer?”, “puc tornar a sentir-me sexy?”, o “puc tornar a viatjar sola?”. Preguntes fetes no tant amb l’objectiu de generar empatia i fer entendre que no es pot recriminar a una noia violada que torni a mostrar-se i comportar-se com ho feia abans de patir la violació.