Ja fa 17 anys que a Barcelona es van començar a instaurar els camins escolars. Des de llavors s’han anat instaurant progressivament i les Corts ha estat l’últim districte a tenir-ne un, que s’ha estrenat el mes d’octubre. S’han integrat en aquest camí les escoles Duran i Bas, Barcelona, Les Corts i Lavínia per tal que els alumnes vagin al col·legi de manera més segura i per tant, a mitjà termini, puguin començar a anar-hi sols i siguin més autònoms.

A més de la senyalització específica també s’han pacificat alguns trams ampliant-ne voreres, instal·lant-hi pilones o posant semàfors en punts on no n’hi havia. També s’ha buscat la implicació del veïnat i dels comerciants de la zona. Així, si un alumne es troba amb algun problema de camí a l’escola, sap que pot dirigir-se a qualsevol dels comerços que tenen el distintiu característic de l’onada verda, que identifica els camins escolars. A aquests comerços se’ls ha facilitat una llista de telèfons de les escoles, les AMPA i els serveis d’emergència per tal de poder donar resposta si els demanen ajuda. A més, el fet d’implicar-hi el teixit comercial fa que el camí escolar sigui més participatiu i que els alumnes i les famílies coneguin millor el comerç local.

Però tot i que el camí escolar de les Corts ja s’ha posat en marxa la feina encara no està acabada: les AMPA segueixen treballant per implicar més comerciants en el camí escolar i per seguir millorant la seguretat en el trajecte cap a l’escola.