Hi havia dos cartells: en una sortia una noia i es podia llegir que després del consum de l’alcohol es constata un major nombre de relacions sexuals sense protecció o no consentides, mentre que el missatge de l’home assegurava que el consum continuat ocasiona problemes físics i genera conflictes familiars, dues imatges ben diferents sobre el consum d’alcohol si aquest és un home o una dona.

Ara el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha retirat la campanya. Així ho han explicat fonts del Ministeri a Europa Press, en què han assegurat que s’ha publicat al web per un error, ja que la imatge amb la dona havia estat descartada precisament perquè podia portar a confusions. Assegura que el que els interessava era destacar des del punt de vista neurològic quins problemes comporta l’alcohol en els menors d’edat. Per això, asseguren que en el moment que han vist que la imatge amb la noia fent referència a les violacions estava publicat, s’ha retirat ràpidament. Ara en la campanya només n’hi apareixen dos de nous i s’ha esborrat el missatge que fa referència a les violacions.

El conflicte s’ha viralitzat a les xarxes socials. Molts usuaris han entès que amb aquest anunci es posava el focus en la dona víctima i no en el violador, ja que el missatge canvia segons si és un home o una dona. Les imatges de la campanya “Menors sense alcohol” ha rebut crítiques també de polítics, com la portaveu de Podem al Congrés espanyol, Irene Montero:

Però no n’ha estat l’única. Compromís ha demanat aquest divendres al matí la retirada de la campanya. “El Ministeri d’Igualtat hauria de promoure valors de respecte i tolerància. Mai no hauria de normalitzar els nois joves com a agressius ni justificar mitjançant el consum d’alcohol per part de les noies les possibles agressions sexuals que poden patir”, ha afirmat la diputada de Compromís, Marta Sorlí, que ha anunciat que ja ha registrat una pregunta al Congrés pel que fa a aquest tema.  També ho ha denunciat la portaveu adjunta de Podem al Congrés, Ione Belarra. “Que el Ministeri de Sanitat relacioni l’alcohol amb la violència en el cas dels homes i les violacions en el cas de les dones no només és irresponsable, sinó que perpetua la violència estructural i el masclisme institucional”, ha sentenciat.