Martín Ezequiel Álvarez a l'hotel concòrdia

Els Mossos d’Esquadra han comparegut per explicar les circumstàncies en què es va trobar el cadàver de Martín Ezequiel Álvarez, a qui investigaven per la mort del seu fill de dos anys en un hotel de l’avinguda del Paral·lel. El cos va ser localitzat dimecres en una zona boscosa del Prat de Llobregat, a tocar de l’aeroport.

El cap de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, Josep Naharro, i el comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, han detallat que agents de la unitat aquàtica van trobar el sospitós penjat d’un arbre i que, per tant, es va suïcidar. Tot i que els informes forenses encara no són determinants, els Mossos apunten que es va treure la vida hores després del crim, molt probablement, la mateixa nit.

Álvarez no va planificar la seva fugida

Segons han explicat, la zona on es va trobar el cadàver és pràcticament inaccessible i només s’hi podia arribar a través d’un canal d’aigua, que és per on nedaven els agents de la unitat aquàtica quan van localitzar el cos, aproximadament a les 13.15 h de dimecres. Els investigadors creuen que no hi ha indicis suficients per pensar que Álvarez hagués planificat de manera premeditada matar el seu fill ni tampoc la seva fugida. De fet, detallen que un cop va arribar a l’aeroport en taxi, va posar-se a caminar i després d’una bona estona va arribar fins a la zona on se l’ha trobat mort, després d’haver saltat tanques i matolls.

Es va trepitjar tot el terreny possible, vam utilitzar drons i, finalment, quan la subaquàtica feia recerca pels canals, va aconseguir l’accés a aquesta zona boscosa. Des de l’endemà que hem estat fent recerca i ha donat fruit tres setmanes després””
Josep Naharro, cap de la DIC de Barcelona

Feia tres setmanes que la policia buscava Álvarez per la mort del seu fill. L’equip d’investigadors no havia descartat cap hipòtesi però des de l’endemà del crim que buscaven per terra, aigua i aire algun rastre d’Álvarez als entorns de l’aeroport. Finalment, durant les tasques que estaven realitzant els agents especialitzats de la unitat subaquàtica als canals del riu Llobregat, van trobar el cos.