Mig centenar de veïns del Besòs i el Maresme han convocat una protesta aquest dissabte a la tarda per denunciar la situació d’inseguretat i de delinqüència que, diuen, s’ha cronificat al barri. Lamenten que el regidor del districte, David Escudé, votés en contra del pla de xoc en seguretat que proposava ERC en el ple de gener del 2022 i que, entre altres coses, implicava censar els pisos buits i ocupats al barri i passar a formar part d’una borsa de lloguer social.

La manifestació ha sortit de la rambla de Prim, amb el carrer de Llull, i ha avançat pel carrer d’Alfons el Magnànim —i voltants— on, asseguren, es concentra el major nombre de pisos ocupats, propietat de bancs i fons voltors, i que són el focus de la majoria dels conflictes i el malestar veïnal.

Els veïns han reiterat la necessitat de crear un pla de xoc específic per fer front a la situació d’inseguretat al barri, demanen més presència policial i que es faci un cens dels pisos buits i ocupats. També han demanat la dimissió del regidor del districte, David Escudé, per la seva “inacció i vot contrari al pla de xoc”.

Més presència policial, continuada i estable

Segons la Guàrdia Urbana, la franja del Besòs és una de les zones on les ocupacions comporten més casos de problemes de convivència. Per això, aquest divendres, després d’abordar-ho a la Junta Local de Seguretat, la Guàrdia Urbana va comunicar que s’ha dissenyat, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, un pla integral d’intervenció conjunta. L’estratègia de les policies local i catalana al Besòs preveu presència continuada i estable d’agents. L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar que els dispositius especials i les operacions policials són un instrument, però que també cal ser-hi en el dia a dia: “La ciutadania ens ho demana”, va assegurar.