Un centenar de persones s’han manifestat al centre de la ciutat aquest dissabte a la tarda per lluitar contra l’assetjament escolar i les conseqüències que té. Els assistents, vestits de negre i en silenci, han baixat pel carrer de la Marina des de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a l’avinguda d’Icària. La manifestació ha volgut homenatjar casos de maltractament escolar que, malauradament, han comportat el suïcidi de les víctimes, com el que recentment va colpir la comunitat educativa de l’Escola Pare Manyanet de Sant Andreu.

Els organitzadors volen alertar la societat que els abusos i els maltractaments a l’escola tenen conseqüències i ocasionen víctimes. També que van en augment. Per això, demanen a les administracions que s’implementin diferents mesures. Per exemple, formar el professorat de manera específica, incidir en l’educació emocional dels alumnes des de la infància, així com establir plans de prevenció i protocols d’actuació i de transparència.

Tant de bo que aquestes tragèdies com la del Pare Manyanet i altres escoles, perquè hi ha més escoles, serveixin realment perquè veiem que això no pot tornar a produir-se. Com solucionar-ho? Quan cada peça d’aquest trencaclosques està al seu lloc i actua com ha d’actuar, això es frena
Carmen Cabestany, associació NACE (No al Acoso Escolar)