Milers de persones, unes 3.000 segons la Guàrdia Urbana, han omplert aquest vespre el passeig de Gràcia amb motiu de la manifestació del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25-N. El lema d’enguany ha estat ‘Acusem, Actuem. Ocupem els carrers contra les violències masclistes’. Un lema amb què han volgut mostrar-se crítiques amb el sistema judicial i jurídic.

Han sortit des de la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal i han avançat fins a la Gran Via enmig d’un ambient festiu però també reivindicatiu. S’hi han escoltat proclames contra la violació, el masclisme.

Enguany, contra la violència vicària i l’assetjament laboral

Organitzada pel col·lectiu Novembre Feminista, enguany s’ha dedicat la marxa a denunciar, d’una banda, la violència vicària, aquella exercida contra els fills per danyar a les mares. I, d’altra banda, l’assetjament laboral. “Cal una major aplicació dels protocols contra l’assetjament laboral sexual a la feina. Ara és insuficient i no protegeix prou a les dones”, assegura Lorena Garrido, de Novembre Feminista.

“Exigim el desplegament de mesures i recursos per a l’atenció i recuperació de dones que han viscut una situació de violència, i una major protecció”, afegeix Dolo Pulido, de Novembre Feminista.

Manifestació el 25 de novembre: totes les notícies