Jardins Palau Robert escarabat morrut

El proper divendres, 2 de desembre, el Palau Robert aplicarà un tractament fitosanitari per prevenir l’escarabat morrut a les palmeres dels jardins. Es farà des de les 6 h i fins a les 9 h i s’aplicaran dues substàncies: acetamiprid al 20 % i dimentindè al 96 %.

Per això, han alertat que les persones afectades de sensibilitat química múltiple i malalties relacionades ho tinguin en compte, per no exposar-se als contaminants ambientals. Cal recordar, però, que els jardins estan tancats al públic des del 20 d’octubre, per una plaga de rates.

Segons han explicat els responsables del Palau Robert, no es tracta d’un fet excepcional i és un tractament preventiu que apliquen a les palmeres cada tres mesos, per evitar possibles plagues. L’escarabat morrut és una de les amenaces més destructives per les palmeres. Es tracta dun insecte que té unes larves que es mengen la planta per dins i que és difícil de detectar.

Una plaga que va destruir 600 palmeres l’any 2006

Les palmeres de la ciutat s’han vist greument afectades durant els últims anys per la plaga de l’escarabat morrut. L’any 2006 es va calcular que prop de 600 palmeres de la ciutat estaven afectades per aquest insecte. Per això, entre els anys 2009 i 2014, l’Ajuntament va deixar de plantar la palmera datilera i la palmera canària, dues espècies especialment sensibles a aquest insecte.