manifestació 21 gener barcelona iran

Aquest dissabte, 21 de gener, s’ha convocat una manifestació a Barcelona en suport al poble iranià. L’assassinat de Masha Amini a mans de la policia de l’Iran va encendre l’espurna de les protestes i la repressió al país. La jove, de 22 anys, es va convertir en un símbol feminista per negar-se a portar el vel, tal com marquen les lleis iranianes. Aquest dissabte s’ha convocat una protesta per condemnar la situació que viu el país sota el lema “Dona. Vida. Llibertat” i per denunciar el “silenci de la comunitat internacional”.

La manifestació arrencarà a les 12 h a la plaça de Catalunya i té previst arribar fins a la plaça de Sant Jaume, entre els edificis del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

#21GDonaVidaLlibertat: campanya a les xarxes

Les entitats que s’han sumat a la iniciativa han engegat una campanya a les xarxes sota l’etiqueta #21GDonaVidaLlibertat. A més, també han editat un vídeo en què dones de diversos àmbits animen la ciutadania a participar en la protesta. Hi participen, entre d’altres la directora de cinema Carla Simón i la música Andrea Motis.

A més d’Amnistia Internacional, entre les entitats que ja han anunciat que aniran a la manifestació hi ha, per exemple, Òmnium Cultural, lafede.cat, Arran, Ecologistes en Acció o FundiPau.