Les entitats que han convocat la manifestació el 19 de gener a Barcelona contra la cimera hispanofrancesa fan una crida al moviment independentista per mobilitzar-se de forma “unitària, massiva i transversal”. “El que tots tenim en comú és que veiem que això és una provocació”, afirmen. El lema de la protesta és “Aquí no s’ha acabat res. Independència. Països Catalans. Prou repressió” i creuen que cal donar una “resposta contundent a l’enèsima provocació de l’estat espanyol”.

Per això conviden a tothom a concentrar-se dijous que ve, a les 9 h, davant de les columnes de Puig i Cadafalch, a tocar del MNAC. “El Govern espanyol ha dit que la cimera serveix per certificar la mort del procés d’independència i això és fals”, afirmen.

Les entitats creuen que la trobada Macron-Sánchez és una oportunitat perquè les reivindicacions del moviment independentista arribin a la comunitat internacional. “Fem una crida a tot el poble de Catalunya per dir alt i fort que la independència és més viva que mai i que no ens aturarem per assolir-la”.

30 entitats convoquen la manifestació del 19 de gener

La protesta l’han convocada de forma unitària una trentena d’entitats, entre les quals hi ha l’ANC, el Consell de la República, Òmnium Cultural, Acord d’Esquerres per la República Catalana, Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils, l’AMI , l’Ateneu Sobiranista Català, la Cambra de Comerç de Barcelona, i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Crítiques a Pere Aragonès

Durant l’acte de presentació de la manifestació, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha criticat que el govern de la Generalitat hagi anunciat que hi assistirà i que alhora, el seu partit, ERC, asseguri que també estarà a la protesta. Creu que és una “falta de congruència” i han demanat a Aragonès “que no assisteixi a la cimera”.

Qui també ha anunciat que estarà present a la trobada és Ada Colau. A l’alcaldessa li sembla adequat que hi vagi el president de la Generalitat, Pere Aragonés. Tot i això, considera una “lleugera incoherència” el fet que ERC participi a la mobilització. Colau ho ha atribueix a la política de “gesticulació constant” que considera que impera a Catalunya des de fa un temps.