Les famílies de l’Escola Entença veuen l’acord per ampliar l’Hospital Clínic al recinte esportiu de la UB de la Diagonal com una oportunitat per trobar, d’una vegada per totes, un emplaçament definitiu per al centre. Reclamen que es construeixi al solar que hi ha entre el Clínic i el Mercat del Ninot, situat al carrer de Provença, entre els de Villarroel i Casanova.

De fet, en l’acord per al trasllat de l’Hospital Clínic ja es preveu destinar l’emplaçament actual de l’hospital i del solar del carrer de Provença per proveir necessitats d’equipaments d’educació, sanitaris o dels Bombers de Barcelona, entre d’altres. Gemma Torné, membre de l’AFI de l’escola, ha explicat a betevé que “en converses informals” l’Ajuntament sempre els ha dit que al solar hi aniria l’escola. “Ara esperem que compleixin i agilitzin els tràmits per donar solució a una escola que porta 10 anys esperant”, ha remarcat.

L’AFI de l’Escola Entença, actualment en mòduls provisionals instal·lats dins el recinte de la presó Model, fa temps que reclama que se’ls doni una ubicació definitiva. Van reclamar poder-se instal·lar de manera permanent on són ara , però finalment es va decidir que, dels dos centres educatius que ocupen l’espai del centre penitenciari, el nou institut escola fos per a l’Escola Xirinacs.

Manifestació per reclamar un emplaçament definitiu per a l’Escola Entença

Per fi un emplaçament definitiu per a l’escola?

Pel que fa a l’Escola Entença, l’emplaçament nou podria ser el solar de l’antiga caserna de Bombers del carrer de Provença que es va cedir a l’Hospital Clínic. Tot i que la ubicació no està tancada, el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ja va assegurar que el fet que el futur del Clínic s’hagi desvinculat d’aquest solar podria “ajudar” a instal·lar-hi el centre educatiu.

Les famílies d’aquest centre fa temps que reclamen una solució definitiva. Fins i tot, van fer una tancada a l’Ajuntament de Barcelona per reclamar a l’alcaldessa, Ada Colau, un compromís abans d’acabar el mandat.