Interior continua fent pinya al voltant dels agents i reitera que, amb els elements de què disposen, no poden afirmar que actuessin amb una violència excessiva. Reconeixen que hi ha dues línies vermelles en l'actuació policial: colpejar els detinguts a zones vitals com podria ser el cap, o bé fer-ho quan ja estan immobilitzats. El director general de la Policia, però, sosté que, en el moment en què es van gravar imatges com aquestes, el detingut no estava reduït. MANEL PRAT, director general de la Policia "Hi ha moments, afortunadament són els menys, que la policia ha de fer ús de la força no tant per fer mal sinó per estovar la persona que està presentant resistència i que, per tant, pugui, sempre de bocaterrosa, posar les mans al darrere per tal de poder-lo emmanillar." Tant ell, ratificat ahir en el càrrec en seu parlamentària, com el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, han tornat a qüestionar l'informe de la Policia Nacional. Especialment pel que fa a la transcripció de la trucada que Juan Andrés Benítez va fer a la Guàrdia Urbana, abans que els mossos arribessin al lloc dels fets. Benítez va dir que estava sagnant i va reconèixer que havia pres drogues, una versió diferent de la que apareix en la transcripció. "Nos hemos peleado, y se estan quedando, y está aquí toda su família; me han robado de todo." "Sí, ellos me han robado; esta persona me hace perder la "dicción" momentáneamente pero después la recupera". RAMON ESPADALER, conseller d'Interior "Amb la mateixa fermesa amb la que hem fet aquesta mesura cautelar d'apartar aquests agents del servei, amb la mateixa fermesa que hem fet això, defensarem que hi ha imprescisions, des de la nostra perspectiva greus, en l'informe del Cos Nacional de Policia." El pas següent per aclarir els fets serà parlar amb els qui van participar en l'operatiu ara que la jutgessa els ha autoritzat a fer-ho. Més enllà del cas, però, tant el conseller com el màxim responsable de la policia catalana han reconegut que cal fer canvis a la comissaria de Ciutat Vella. En aquest centre s'han imputat 13 agents per presumptes maltractaments en les darreres setmanes. L'un i l'altre, però, han remarcat que si s'hi acumulen més conflictes és perquè es tracta de la comissaria amb més detencions de tot Catalunya.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Prat ha afirmat que la víctima estava descontrolada, segons les declaracions dels testimonis, i que quan van fer l’avís al SEM en un primer moment, els agents van dir que hi havia dues persones ferides, entre ells Benítez, amb “diversos traumatismes al nas, als braços i la cara”. El director de la Policia, a més, ha explicat que la família marroquina amb qui es va barallar va declarar, entre mitja hora i una hora més tard, abans de la mort de l’empresari, i també va assegurar que Benítez estava fora de si. Segons aquesta família, Benítez primer va colpejar la dona, després el fill i, finalment, es va acabar barallant amb l’home. Segons el responsable dels Mossos, el seu fill havia alertat son pare que sortís de casa perquè volien matar la mare i que l’estaven pegant.

Prat també ha confirmat que Benítez es va abraonar sobre una agent i que “intentava agredir i mossegar a tothom”.

El director general dels Mossos d’Esquadra, a qui pràcticament tota l’oposició demana que dimiteixi per la mort de Benítez, ha explicat que a partir d’ara podran investigar el cas perquè ja estan autoritzats a parlar amb els agents imputats, després que així ho permetés la jutgessa que porta el cas. Fins ara, ha assegurat, encara ningú no ha parlat amb els agents que van actuar aquella nit. De moment, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ja ha dit que no destituirà Prat per aquest cas i ha repetit que té tot el seu suport i el del govern català en ple.

Prat ha anunciat canvis sense especificar en la comissaria de Ciutat Vella, d’on eren els mossos imputats per la mort de Juan Andrés Benítez.