Llums de Nadal, abrics als paradors i torrons. Però just al costat, la venda de gelats continua. Les temperatures de l'octubre, els més càlid dels últims 100 anys, sembla que aquest mes continuen i les jaquetes encara no són imprescindibles. Fins i tot, n'hi ha de molt atrevits que encara llueixen peces de ple estiu. Per alguns, gelats i, per d'altres, torrons. Les botiguers ja estan preparades per vendre'n, però, diuen, la gent encara s'espera a comprar-ne. Fregar els 25 graus de temperatura no és propi del mes de novembre. Malgrat tot, aquests dies ens trobem en el conegut estiuet de Sant Martí, un període de bonança que s'esdevé cap a l'11 de novembre.

Després d’un octubre històric, en què s’han batut rècords de calor a Barcelona i bona part del país, seguim sense instal·lar-nos a la tardor.

Aquest dimecres, 6 de novembre, s’han assolit 24,2ºC de temperatura màxima, a causa del vent de ponent que bufa reescalfat. A més, la nit de dimarts a dimecres va ser molt càlida i a quasi tots els barris de la ciutat van tenir temperatures per sobre dels 20ºC.

El rècord de calor d’aquest mes és del dissabte dia 2, quan es va arribar als 24,3ºC. Segons la sèrie de dades de l’Observatori, de 100 anys de dades, aquesta temperatura és la cinquena més alta d’un més de novembre.

Dijous i divendres també seran dies càlids per a l’època de l’any, però no tant com aquest dimecres. Al migdia s’arribarà fins als 20-22ºC i a les nits, entorn de 15-16ºC.

Dissabte marcarà el trencament entre el pre estiuet i el mateix estiuet de Sant Martí. Els mapes del temps apunten a una jornada amb alguns núvols i temperatures una mica més fresques, amb màximes de 18ºC i mínimes que podran baixar fins als 11-12ºC. Diumenge, però, tornaran a remuntar els termòmetres i es tornaran a enfilar fins als 20ºC al migdia, igual que dilluns, dia d’inici de l’estiuet de Sant Martí.

Un altre tret significatiu de la previsió del temps és que no s’apunta a l’arribada de cap pertorbació que pugui deixar pluges a la ciutat. Només dissabte existeix la possibilitat d’algun plugim, però encara no és del tot segur.