La part alta de la ciutat ha viscut aquest dimecres la nit i matinada més freda des de fa més d’un any, concretament des del 6 de febrer de 2015, quan es va registrar -1,3 ºC a l’Observatori Fabra i va nevar a molts indrets de la ciutat. Aquest dimecres els termòmetres, allà, han baixat fins als 0,6 ºC de temperatura mínima.

Segons les dades del web de Meteoclimàtic, l’estació ubicada al carrer del Maduixer, al barri dels Penitents, també ha fet el fred més acusat des de fa més d’un any. La temperatura mínima ha baixat fins a  1,9 ºC, la mateixa temperatura que ha marcat el termòmetre ubicat a Montbau, a Horta – Guinardó.

A altres barris, però, no hi ha fet tan fred. El mar ha actuat com a suavitzador de les temperatures i, per exemple, a l’estació meteorològica ubicada al terrat de BTV, a la plaça d’en Tísner, el termòmetre ha marcat 5 ºC de temperatura mínima. El 17 de gener de 2015 va baixar fins els 4,1 ºC. Un altre exemple és el barri del Raval, on aquesta matinada fins i tot s’han superat els 6 ºC de temperatura mínima.

Els mapes del temps apunten que, durant els propers dies, hi haurà una recuperació de les temperatures i a final del cap de setmana tornarà a haver temperatures d’uns 7 ºC durant la nit i 16 ºC al migdia.