El futur espai veïnal del Mercat de Sant Antoni és un pas més a prop de ser realitat. L’Ajuntament de Barcelona hi ha donat llum verda i l’ha dotat d’un pressupost de prop d’un milió i mig d’euros.

Les obres de l’espai veïnal del Mercat de Sant Antoni començaran a l’octubre

Després de més de tres anys d’haver-se inaugurat el mercat, aquest octubre començaran les obres per adequar l’espai veïnal, un equipament que per a les entitats és essencial per generar comunitat al barri, ja que el Mercat i els seus entorns són motor de la vida a la zona. Les noves instal·lacions fan 835 m2 i es troben al soterrani -1, on s’obre una gran àgora.

L’espai connecta amb la gran àgora a la planta -1

Les dependències estaran a punt la primavera vinent. Feia anys que el barri reclamava un espai així per a les entitats.

L’espai veïnal serà polivalent

En aquest nou equipament, s’hi encabirà una aula de cuina comunitària, amb clara relació amb la principal funció del mercat, un buc d’assaig, sala de reunions, lavabos i magatzem. Però amb l’ull posat en els col·lectius que més mancança tenen. Des del districte es vol donar una resposta específica a les necessitats que tenen els joves del barri.

La gestió es decidirà de manera participativa

Els diferents espais i usos es van decidir en el seu dia de manera participativa entre les entitats del barri. També es farà així per decidir-ne la gestió. Les reunions està previst que comencin el mes de setembre.

L’acord pressupostari amb ERC ha possibilitat destinar prop d’un milió i mig d’euros a adequar les instal·lacions, una actuació que estava encallada des de feia anys.