La Lliga de la Llet de Catalunya ha criticat l’orientació de l’opuscle, perquè segons diuen, no dóna prou suport a l’alletament matern. Apunten que el patrocini del llibret, de diferents marques de llet artificial, de xumets o tetines de biberons, ha influenciat en el missatge de la publicació.

Les entitats defensores de la lactància materna també critiquen les il·lustracions del llibre, de Roser Capdevila.  Diuen que la proporció en discrimina la lactància materna: han comptat 71 imatges amb nadons amb xumet i 12 amb biberó, per només una d’un lactant amb la seva mare. També discuteixen el fet que a les il·lustracions els nadons apareguin sols bevent el biberó.

El malestar amb la publicació ha aparegut a diversos blogs per a pares i mares, com Madre Tierra o Aprenenent a ser mare.El blog Pediatres de Ponent va més enllà i apunta que el llibret podria violar el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna, aprovat fa més de 20 anys.

Benestar Social i Família no entén les crítiques

Fonts del Departament de Benestar Social han dit a BTV Notícies que no comparteixen les crítiques de la lliga de la llet. Asseguren que al llibre s’esmenta que la lactància materna “és la més recomanable” sempre que sigui possible. Benestar i Família ha gestionat la publicació ‘Un infant, quina il·lusió‘ com un assessorament a la criança. El llibret divulgatiu, informatiu i educatiu, de 72 pàgines en total, el rebran a casa totes les famílies que tinguin un nadó durant aquest 2013. Es preveu que se’n reparteixin uns 85.000 exemplars.