El jutge els considera responsables de tres delictes de lesions, amb agreujant de traïdoria i motius ideològics i atenuant de dilacions indegudes, i també d’una falta de danys. Tots tres hauran d’indemnitzar conjuntament les víctimes, en funció dels perjudicis causats a cadascuna, per un valor total de 15.540 euros. Als altres tres acusats, en canvi, se’ls absol de tots els delictes pels quals se’ls havia jutjat. Durant el procés, tots sis van negar els fets.

Segons el relat de la sentència, el 12 d’octubre del 2013 els acusats van acudir a la manifestació antifeixista convocada a Sants, després de la qual alguns dels assistents van acudir a la d’Universitat per, finalment, marxar cap a Can Vies. Poc després, un grup d’entre 12 i 15 persones, entre les quals el jutge considera provat que hi havia els tres condemnats, van sortir-ne armats amb “pedres, pals de fusta de grans dimensions i ampolles de vidre” amb l’objectiu d’agredir un grup de persones que havien acudit a la mobilització convocada per la ultradreta a Montjuïc i que en aquell moment es trobaven en un bar.

La sentència afirma que “en un atac sobtat, ràpid, amb ànim de menyscabar la integritat física d’aquestes persones i amb evident animadversió cap les idees de les víctimes, únic motiu de l’atac, van agredir-les fent servir els maons, les pedres, els pals i els cadenats que portaven i el mateix mobiliari del bar”, al mateix temps que les insultaven. El dia dels fets, no es van practicar detencions, tot i que la policia va intervenir per aturar el que es va considerar una baralla. Posteriorment, en el marc de la investigació, es va ordenar l’escorcoll de Can Vies, on es va decomissar material divers que no s’ha pogut acreditar “que servissin per cometre els fets objecte d’aquest procediment”.