tècnics clavegueres

Un equip de control de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha començat a treballar aquest dimarts al matí per erradicar la plaga de rates que hi ha al solar del carrer de Jaén, a Gràcia. Després que els veïns hagin denunciat la situació a través de les xarxes socials, el personal de Salut Pública ha inspeccionat l’espai i ha llençat un producte anticoagulant a les clavegueres del carrer per poder exterminar els animals. L’acció forma part d’un pla d’actuació a la via pública que l’ASPB ha començat a desplegar per solucionar el problema.

El solar on hi ha la plaga està ocupat des de fa un any i fa temps que els veïns denuncien problemes de soroll i brutícia. La presència de rates, però, va començar fa un parell de setmanes i, segons expliquen, ha “explosionat” aquest cap de setmana.

Requeriment a la propietat del solar

De moment, l’actuació només es pot fer a la via pública, però, en paral·lel, el districte també ha anunciat que farà un requeriment a la propietat del solar perquè hi actuï. El districte de Gràcia assegura que no els consta haver rebut cap instància ni cap avís per part dels veïns sobre la presència de rates en aquest espai, sinó que han conegut el problema a través d’un missatge a les xarxes socials.

Els veïns, en canvi, asseguren que van trucar a l’ASPB i que, a més, el problema d’insalubritat d’aquest solar fa temps que està denunciat. També expliquen que el servidor de l’Ajuntament fa dies que no funciona, i que és impossible presentar una instància.