L’Observatori ha presentat la queixa davant l’Àrea per a la igualtat de tracte i no-discriminació de persones LG TB de la Generalitat a l’empara de l’article 11 de la Llei contra l’homofòbia. Aquesta llei marca que l’administració ha d’actuar quan té constància d’un fet contrari als principis que recull la legislació.

En declaracions a Barcelona FM, Eugeni Rodríguez ha afirmat que parlar de teràpies reparatives per curar l’homosexualitat atempta contra la dignitat del col·lectiu de persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals i que és evident que aquests llibres “són totalment contraris a la Llei contra l’homofòbia”.

De fet, Rodríguez també ha remarcat que aquesta no és la primera denúncia que tramiten. Per això, assegura, el que voldrien és “que hi hagués, si la llei ho permet, una sanció perquè entenem que no es pot mitjançar en un cas reiteratiu”. El Parlament va aprovar la Llei contra l’homofòbia fa poc més d’un any i des de llavors s’han fet 77 denúncies, la meitat de les quals s’han interposat a la ciutat de Barcelona. Però en diverses ocasions les entitats han denunciat que cal més decisió a l’hora d’aplicar-la.

Ara la Generalitat ha enviat un certificat a El Corte Inglés i dues altres llibreries posant-los al corrent de la denúncia i informant-los del contingut de la llei. Per la seva banda, el Consell Municipal LGTBI també s’ha compromès a actuar per fomentar el compliment de la llei i està treballant en una campanya de sensibilització en llibreries per evitar situacions com la denunciada aquesta setmana.

El nord-americà Joseph Nicolosi defensa la teràpia reparativa de l’homosexualiatat i és autor d’altres publicacions polèmiques com ‘Cómo prevenir la homosexualidad’, que també es pot adquirir en llibreries de la ciutat.