Tradicionalment pels vots de Sant Martí – l’11 de novembre-  el temps sol ser plàcid i temperat a casa nostra. Enguany aquest període de bonança s’ha avançat, i sembla que s’allargarà una pila de dies més. L’explicació d’aquest parèntesi de bonança a mitjan novembre cal buscar-lo en el fet que és per aquestes dates quan, després d’unes setmanes de moviment meteorològic, ens sol afectar el primer episodi d’altes pressions persistent, habitual de l’estació freda a la nostra latitud.

La bonança es farà més evident al llarg del cap de setmana, afavorida per l’arribada d’una bombolla càlida en altura que s’allargarà fins al centre del continent i que, a Catalunya, implicarà migdies especialment càlids a cotes mitjanes de les muntanyes i també en alguns sectors de l’interior o del prelitoral, amb màximes clarament superiors als 20 graus.

A la costa, en canvi, l’aigua del mar lleugerament més fresca de l’habitual per les dates -poc més de 18 ºC-  en contrast amb aquesta massa d’aire més càlid procedent del sud afavorirà, possiblement, la presència de bancs de núvols baixos o de boires marítimes de forma intermitent. És per aquest motiu que el cap de setmana s’entreveu canviant a Barcelona i amb temperatures que quedaran força més frenades que no pas a la plana vallesana, on el mercuri podria arribar a assolir la marca dels 25 graus.

Els mapes del temps insinuen un lleuger descens tèrmic a finals de la propera setmana però, de moment, res no fa pensar que hagi d’afectar-nos cap canvi de temps mínimament significatiu durant els propers 10 dies.