Aquest és El Niño en plena acció. Es tracta d'un jove de només 21 anys de Barcelona que des del mes de juny presumptament va perpetrar 14 encastaments i robatoris amb el mètode de l'obre llauna. Segons sembla el jove reclutava diferents persones segons l'operació i, per tant, no es pot parlar de banda organitzada. Els Mossos d'Esquadra el van detenir dimecres al carrer de Sacedón d'Horta i se li atribueix l'entrada a dos establiments de telefonia, tres botigues de roba, una entitat bancària i vuit estancs. El Niño ha estat arrestat 41 vegades per diferents delictes, 28 només en el darrer any. La policia li imputa nou robatoris de vehicles amb què actuaven i posteriorment abandonaven i els 14 encastaments en els quals presumptament van aconseguir un botí per valor de 134.000 euros. La majoria de fets van passar a Barcelona però també n'hi ha a Badalona, Ripollet i Castelldefels.

El jove, conegut en cercles policials com El Niño seguia sempre un mateix “modus operandi”. Primer reclutava els companys de robatori en funció del lloc on volgués actuar, fet pel qual no es pot parlar de banda organitzada. Posteriorment robava un cotxe que el mateix dia o l’endemà utilitzava per encastar contra l’aparador d’un establiment escollit prèviament. Després d’un o diversos assalts, el vehicle s’abandonava. El detingut era qui presumptament conduïa i, segons els Mossos d’Esquadra, tenia un gran domini de la conducció a altes velocitats. Tot i això, el processat no té carnet de conduir.

L’arrest va tenir lloc aquest dimecres al carrer de Sacedón, al barri del Carmel. Se li imputen nou robatoris de vehicles i 14 robatoris amb força en establiments que venen productes fàcils de vendre al mercat negre, dels quals vuit van ser en estancs, tres en botigues de roba i dos a establiments de telefonia. Previsiblement, el presumpte autor dels fets està relacionat amb els robatoris a botigues Movistar de les darreres setmanes. Amb tots aquests assalts, la banda suposadament va aconseguir 134.000 euros entre diners en efectiu i la venda dels  productes robats.

Una quarantena de detencions a l’esquena

L’arrestat és multireincident i durant els darrers tres anys ha acumulat 41 detencions. De fet, només aquest any l’han detingut 28 vegades per delictes de conducció temerària, atemptat, resistència a l’autoritat, robatori i furt d’ús de vehicle, robatoris amb força, amenaces, detenció il·legal i lesions. La majoria de vegades en les quals va ser arrestat va ser mentre cometia un delicte. La rapidesa a l’hora d’actuar, en menys de dos minuts, i la seva destresa i temeritat al volant en dificultaven la detenció.

Els Mossos d’Esquadra creuen que la detenció d’El Niño anirà acompanyada d’una baixada del nombre d’aquest tipus de robatoris amb força a la ciutat. El jove passarà a disposició judicial aquest divendres.