Can Carol ja és municipal. L’Ajuntament de Barcelona ha comprat aquesta masia de 1860 per fer-hi equipaments pel barri. Aquesta finca és una antiga reivindicació de Vallcarca. CARME FERRER, Grup d’Estudis del Coll–Vallcarca “Després d’aquest barri de tanta destrucció creiem que ja és hora de construir i construir bé per als veïns, per nosaltres era molt important, perquè forma part del patrimoni, ara, en aquests moments, només queden tres masies aquí al barri i una és aquesta.” ROBERT SORO, conseller portaveu del districte de Gràcia “Un barri que té una manca clara d’equipaments públics i amb l’objectiu d’aquesta nova construcció d’un nou barri el que calia que hi hagués aquí un casal de barri, un centre d’entitats o un espai que servís.” Aquest edifici del carrer de Cambrils és un dels més antics de la part baixa de Vallcarca. Va ser una casa pairal i, més tard, la seu de l’Escola El Colegio Nuevo. L’any 2000 la masia es va ocupar i en el desallotjament es van malmetre els sostres. Els veïns fa temps que alerten de l’estat en què es troba. JORDI RAYMOND, Ateneu Popular de Vallcarca “Ara estem patint perquè no s’esfondri tot sol. Aquest edifici i aquest espai en què ens trobem que és patrimoni del barri i l’hem de recuperar entre tots.” Els veïns també demanen que es tingui en compte l’entorn de la masia situada enmig de la plaça de la Farigola. Aquest espai, que té una part privada, s’ha convertit en un punt de trobada del barri.. De moment, el proper pas és definir els usos que tindrà l’edifici a la Taula de Vallcarca,on participen el districte, entitats i veïns.

La compra es va fer a finals de desembre per un total de 841.818 euros. Aquest edifici era una antiga reivindicació dels veïns que des de fa temps alerten de la degradació de la finca. Can Carol és una masia que data de 1860, situada al número 26 del carrer de Cambrils, a la part baixa de Vallcarca. Segons el Grup d’Estudis Coll – Vallcarca, aquesta és una de les tres que encara queden al barri, i és per això que consideren important conservar-la com a patrimoni històric.

L’edifici va ser casa pairal durant el primer terç del segle XX, i després, seu de l’escola El Colegio Nuevo. Ara, s’han de definir els nous usos de Can Carol a la Taula de Vallcarca, un espai de trobada entre veïns, entitats i districte. Els residents també demanen que es tingui present tot l’espai que envolta la masia.