El Pla de rehabilitació integral (PRI) ha permès millorar 83 carrers i places de la ciutat. Això implica que el nivell d’execució del projecte és del 59 %. L’Ajuntament ha fet balanç aquest dimecres i ha destacat que si s’hi sumen les 48 actuacions que s’estan fent ara mateix, el grau de compliment és del 93 %. A més, hi ha nou projectes més que estan en la fase final de redacció i que representen el 7 % restant de la previsió. Així, el govern municipal es felicita perquè al final del mandat s’hauran invertit 115 milions d’euros per intervenir en 140 espais públics.

Fins ara, els districtes on s’han acabat més obres són l’Eixample (14), les Corts (13) i Sarrià – Sant Gervasi (12); seguits d’Horta-Guinardó (8), Ciutat Vella (7), Nou Barris (7), Gràcia (6), Sant Andreu (6); i amb Sants-Montjuïc (5) i Sant Martí (5), a la cua.

Urbanisme social enfront “obres faraòniques”

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha destacat que aquestes actuacions formen part de l’aposta del govern municipal “per un urbanisme, repartit, social, que donés respostes a la gent” en comptes de prioritzar “obres faraòniques i que després quedaven en desús”.

Algunes de les xifres que ha destacat Sanz són els 7.405 metres quadrats de zona verda i la plantació de 883 arbres. També que s’han construït 65.513 metres quadrats de plataforma única i que s’han reduït 57.000 metres quadrats els espais destinats exclusivament al transport privat. A més, s’han creat 16 àrees de joc infantil noves.