L’acusat ha reconegut que va falsificar xecs a nom de les víctimes o els va vendre productes financers d’alt risc. Els fets van passar entre 1999 i el 2002. Des de llavors, l’home pateix esquizofrènia i amnèsies puntuals que li provoquen llacunes en la memòria. Tot i això els metges diuen que està capacitat per declarar. El fiscal demana per a ell sis anys de presó.

A la banqueta dels acusats també s’asseu la seva secretària. Durant un temps va mantenir una relació sentimental amb l’exdirector de l’oficina. L‘home li va obrir un compte bancari a Montecarlo amb 84.000 euros. Segons ella, eren per pagar l’entrada d’un pis i les despeses del casament. Davant el tribunal ha dit que ella no sabia res de les finances del banc. La fiscalia demana per a ella un any i mig de presó.

Entre els implicats hi ha una altra dona. Va estar casada amb l’acusat durant sis mesos. L’home li va transferir durant aquest temps més de 800.000 euros. Ella, però, ha negat que rebés tants diners. Diu que bona part del que tenia es devia a d’altres relacions sentimentals que “l’havien afavorit econòmicament”.

Abans que comencés el judici, el tribunal ha absolt el director general de la Caixa d’Enginyers. Estava acusat per extorsió. Segons una de les víctimes, la va pressionar perquè signés un acord amb el banc i no portés el cas a la policia. La dona, però, es va fer marxa enrere en la denúncia i a més, ja ha mort.