JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc: "Avui és un dia d'arreglar l'avaria, d'informar els veïns, de psoar en marxa els serveis, i a partir de demà intentarem esbrinar les causes i qui té o quines institucions tenen les responsabilitats de les avaries." GRISELDA RAL, delegada a Barcelona de Gas Natural Distribució: "Tenim unes 70 persones treballant. Tenim obertes una vintena de cates, de les quals hem obert una vintena de cates. Tenim cinc cubes que estan aquí treballant. Per tant aquí, la nostra prioritat és reestablir el subministrament." Ha estat en aquest punt del barri del Poble-sec on s'ha rebentat la canonada d'aigua. Això ha provocat una fuita que s'ha anat escampant i ha negat la xarxa de gas de la zona. "L'aigua ha baixat fins aquest punt. Els veïns afectats han estat els dels carrers de Margarit, Vilà i Vilà i també els d'aquest tram del Paral·lel que uneix aquests dos carrers." Al llarg del dia els veïns han estat pendents dels operaris que hi treballen per aconseguir esbrinar les causes dels danys. Estan molestos perquè creuen que se'ls ha informat tard. LOLA ORTIZ "Estan aquí el de gas, el de l'aigua. Jo no sé què estan fent però no ens han avisat per res." MARCELA DURAN "Lo que sí ví es que por el tubo del gas estaba saliendo un borbotón de agua tremendo. Un señor me dijo me dijo que hasta que no terminara de salir el agua no se resolvería la avería." MONTSE VILA "Cada vegada estem igual, no amb el gas, però amb altres coses. Ens passa amb l'aigua, amb la llum, no ens informen, no ens diuen res." L'incident d'avui s'afegeix a un altre que es va produir divendres passat. Els veïns diuen que durant quatre hores i sense previ avís les companyies van tallar el subministrament de la llum. Es queixen que en aquest punt del barri les avaries són massa freqüents.

Tres mesos després de l’avaria al Poblenou que va deixar 3.500 abonats sense servei de gas, aquest diumenge ha estat el torn del Poble-sec. Una fuita d’aigua al Camp Municipal de Futbol la Satalia, situat a l’avinguda del Paral·lel 91, s’ha filtrat en unes canonades de gas dels carrers adjacents i ha deixat sense servei a 750 abonats. El telèfon d’assistència és el 900 750 750.

Agbar i Gas Natural han indicat que l’avaria és responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ja que s’ha originat en un equipament públic.

Segons Griselda Ral, delegada de Gas Natural a Barcelona, 75 operaris han treballat per resoldre la incidència. Per fer-ho, la companyia de gas ha obert 20 forats per tal de drenar l’aigua.  Agbar ha informat que els abonats tenen servei d’aigua perquè la canonada hídrica que s’ha rebentat només dóna subministrament al camp municipal.