L'Escola Cavall Bernat, al barri de la Bordeta, denuncia el mal estat dels accessos al centre educatiu. Un problema que es veuria resolt amb el projecte de reforma que fa més de 10 anys que esperen. Aquest és el camí que els alumnes de l'Escola Cavall Bernat han de fer cada dia per anar a classe. Es troben amb aquest túnel subterrani, continuen per un carreró estret i ple de grafits fins arribar al centre educatiu, situat en un cul-de-sac per on passa poca gent quan l'escola està tancada. LETICIA RUIZ, mare d'un alumne de l'Escola Cavall Bernat "La gent fa les seves necessitats aquí a les cantonades, fa una pudor que no s'hi pot estar. I com que està molt poc vigilat, en aquest racó que ningú no veu t'hi pots trobar de tot." LAILA KARCHAF, mare d'una alumna de l'Escola Cavall Bernat "Por las mañanas a veces aquí hay un montón de camas y colchones y ropa. Se ve que duermen aquí y todo y está muy feo todo esto. Lo que es el callejón, todo pintado." ÀNGELS LONGAN, mare d'un alumne de l'Escola Cavall Bernat "Com que hi ha el túnel temporal per passar per sota les vies del tren doncs allà a l'hivern es refugien persones sense sostre i, és clar, hi ha molts nens que passen per allà." L'escola creu que tots aquests problemes s'acabarien si es dugués a terme el pla de reforma que preveu la construcció d'un espai públic a l'entrada del centre i la retirada d'aquesta tanca. MONTSE ZARAGOZA, AMPA de l'Escola Cavall Bernat "Estem lluitant amb aquest accés fa molts anys. Llavors també la tanca de l'escola era provisional i això s'està fent etern." CONCHITA, directora de l'Escola Cavall Bernat "Nosaltres no podem esperar perquè aquesta tanca és de fusta i no fa ni dos metres. Tiren pedres i ens han trencat el vidre del lavabo, aquells d'allà i bé per aquí també tiren pedres i poden fer mal." L'Ajuntament assegura que incrementarà la vigilància i la neteja a la zona i que està fent els passos necessaris per mirar de tirar endavant aquest pla, que ha de dignificar l'espai. JORDI MARTÍ, regidor districte de Sants-Montjuïc "Hem demanat a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona que pugui convertir aquesta zona d'accessos en una zona de jocs d'infantils per sanejar la zona. Estem en espera que els estudis tècnics de l'Ajuntament s'acabin." Fa més de 10 anys que l'escola demana solucions i, esperen, que aquesta vegada se'ls escolti.

Un pas soterrat i un carreró estret ple de grafits és el camí que han de fer cada dia els alumnes de l’Escola Cavall Bernat. El centre i les famílies denuncien la degradació dels accesos i l’Ajuntament s’ha compromès a millorar-los.