Els detinguts havien muntat un laboratori de droga als baixos d'un edifici DEL PUTXET. És el que en l'argot policial es coneix com la cuina de la droga. La cocaïna o l'heroïna els arribava impregnada en qualsevol objecte. Una tècnica per evitar els controls policials. I a través de processos químics força complexos eren capaços d'extreure-la'n i prepara-la per vendre-la al carrer. Els detinguts treballaven sempre per encàrrec. De fet, cada cop és més habitual que les bandes de narcotraficants externalitzin serveis com aquest. Daniel Baena, comandant de la Guàrdia Civil Quan la policia els va enxampar, acabaven de rebre un carregament d'heroïna. Més de 10 quilos d'aquesta substància que un cop adulterada, s'haguessin transformat en mitja tona de droga. I això són milers i milers d'euros. L'operació, però, es va haver d'avançar pel risc que explotés el laboratori. El procés de manipular la droga és complicat i es poden produir reaccions químiques molt perilloses. Amb aquesta operació la Guàrdia Civil ha detingut quatre persones. Tres han ingressat a presó i l'altre està en llibertat amb càrrecs.

El laboratori desmantellat és el que en l’argot policial s’anomena “cuina de droga”. Són llocs on es preparen els estupefaents, que sovint arriben impregnats en altres objectes o substàncies per eludir els controls i -a través de processos químics força complexos- s’extreuen i es preparen per vendre’ls al carrer.

Segons la policia, cada cop és més habitual que els narcotraficants encarreguin el procés de preparació de la droga a altres grups. En aquest cas, els quatre detinguts es dedicaven exclusivament a aquesta tasca. Un d’ells era l’expert a preparar les substàncies i els altres tres captaven clients.

Risc d’explosió

En el moment de la detenció, el grup acabava de rebre un carregament de 10 kg d’heroïna que, un cop adulterada, s’hagués convertit en mitja tona de droga. L’operació, però, es va haver d’avançar pel risc que explotés el labotori. El procés de manipular la droga és complicat i es poden produir reaccions químiques molt perilloses.