Des de fa uns dies que es preveu l’entrada d’una massa d’aire molt càlida a casa nostra. Segons els models meteorològics, la punta de calor que ens afectarà aquesta setmana arribarà divendres, dissabte i diumenge, malgrat que es podran superar els 30ºC de temperatura màxima i els 20ºC de temperatura mínima durant bona part de les properes jornades.

Dimarts serà un dia força calorós, perquè tindrem temperatures molt altes als nivells alts de l’atmosfera, cosa que es traduirà en ambient calorós en superfície. A més, els vents predominants seran de l’oest, un vent molt rescalfat després de transcórrer bona part de la península.

A partir de divendres, la massa d’aire molt càlid i provinent del nord d’Àfrica, abraçarà l’est peninsular i això contribuirà a un ascens encara més significatiu dels termòmetres. Les temperatures màximes seran superiors als 31 o 32ºC a Barcelona, especialment dissabte.

Segons aquestes previsions, les nits seran xafogoses i serà complicat agafar el son. En situacions com aquesta es recomana evitar menjar en excés abans d’anar a dormir, beure aigua, facilitar corrents d’aire a l’habitació i dutxar-se abans d’anar a dormir.

Segons les sèries climàtiques de l’Eixample i BTV, entre juny i el que va de juliol, s’han registrat 28 nits tropicals a Barcelona, amb temperatures nocturnes per sobre dels 20ºC (la més alta, el dia 17, amb 24,9ºC de mínima). Únicament al juliol n’hi ha hagut ja 20, de nits tropicals. Tan sols la nit del dia 2 la temperatura va ser inferior als 20ºC (19,9ºC) i, pel que indiquen els models meteorològics, seguirem amb la mateixa tendència tot el que queda de mes.