En un termini màxim de 21 mesos, és a dir, abans del mes de maig de 2015, aquest espai deixarà de ser una sala de venipunció. Convergència i Unió i el Partit Popular han arribat a un acord per tancar les instal·lacions. Un espai de 250 metres quadrats que, en temps de màxima activitat, ha donat servei a 300 persones al dia. La notícia ha estat molt ben rebuda pels veïns que, des que es va obrir la narcosala, s'han fet sentir en diverses ocasions, sobretot al començament. Tot i que reconeixen que la situació ha millorat, la postura dels qui viuen en aquesta zona continua sent la mateixa. Asseguren que segueixen sentint-se insegurs. FELICITAT ROBLES "El que volem és això: que ho treguin, que ho treguin perquè són més molèsties que beneficis, perquè de benefici no ens en dóna cap." ROSA LOLO "Tengo un niño pequeñito, my hija, y la verdad es que para nosotros es fatal." IVAN BENAGES "Aunque sea un barrio así como... para ser claros: que no es Sarrià ni todo esto, no quiere decir que nos traigan las narcosalas y todo esto." Queda per aclarir què es farà a l'espai que la narcosala ocupava fins ara, l'interior d'una de les muralles de Barcelona. Des del PP, proposen obrir els jardins del Baluard al públic i convertir l'espai en un centre museístic i d'interpretació. Tot plegat, diuen, hauria de servir per atraure visitants i, sobretot, turistes. ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Creiem que és un barri que ha estat molt castigat en els darrers anys amb la narcosala i que es mereixen que la seva economia es dinamitzi, que es revitalitzi, que es millorin les condicions de vida de tots els ciutadans de la zona..." Tampoc està clar on es traslladaran les instal·lacions. Sembla, però, que la sala de venipunció podria integrar-se en algun centre sociosanitari encara per determinar.

La sala de venipunció ubicada al baluard de l’antiga muralla de la ciutat es traslladarà abans d’acabar el mandat. CiU i PP han pactat tancar el polèmic equipament entre els pròxims 10 i 20 mesos. Precisament, aquest dilluns el consistori presentarà el Pla d’Acció sobre Drogues que serà vigent entre 2013 i 2016.

El Centre d’Atenció Sociosanitària Sala Baluard té unes instal·lacions de 250 metres quadrats. Inaugurat el 2005, el centre ha arribat a atendre diàriament fins a 300 persones amb drogodependències.

La demanda de traslladar la sala ve de lluny. El 2009, els veïns del Raval Sud van recollir centenars de signatures per reclamar-ne el tancament. Denunciaven la presència de toxicòmans pels voltants del centre. Ja llavors CiU i PP es van afegir a la petició. Des de l’oposició, Mercè Homs ja va proposar que es traslladés el centre en un altre espai de Ciutat Vella. El Grup Municipal del PP va voler anar més enllà i va exigir un calendari per fixar el tancament de la narcosala. Tot i això, la proposta no va prosperar.