El govern municipal portarà l’informe Programa de Microurbanitzacions i Pla Buits al plenari del pròxim dimecres. L’estudi fa balanç de la mesura per recuperar solars en desús i cedir-los a iniciatives veïnals. També avança objectius per a un futur proper, com la incorporació de 18 nous projectes per adaptar aquests espais a nous usos.

Fins ara, s’han cedit 14 solars a entitats sense ànim de lucre. L’Ajuntament assumirà les tasques de condicionament dels espais durant aquest estiu. Les organitzacions podran disposar-ne a partir de l’octubre. D’entre els nous usos que es donaran als terrenys hi ha activitats esportives, jocs infantils, àrees de lleure i pícnic o horts urbans.

Les obres d’adequació dels nous solars es repartiran en dues fases. Durant el 2013 es faran microurbanitzacions en 13 espais de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià, Gràcia, Horta i Sant Andreu. Per adequar els solars s’invertiran 820.000 euros. A partir de l’octubre es cediran a les entitats.

Les cinc urbanitzacions restants començaran el 2014. Es treballarà en solars d’Horta, Nou Barris, Sant Andreu, Ciutat Vella i Les Corts. Aquestes actuacions costaran 300.000 euros.