És l'ambient de tranquil·litat que es respira a les Piscines Picornell que, des de dilluns, tornen a ser per als socis. Qui més qui menys ha notat els quinze dies sense poder entrenar. I als més petits, les proves dels Mundials els han servit per voler convertir-se en futurs nedadors professionals. IZAN MULERO "M'agradaria ser un dels campions, guanyar una medalla i nedar." JUAN JESÚS PERNAS "Natación mundial nada menos. Qué se va a pedir? Un mundial! Ha sido.. nacional, no mundial. Creo que si que tenían todo el derecho a cerrar algunos sitios." MONTSERRAT MOIA "Ens van donar opció a anar a un altre gimnàs, però a mi, personalment no m'anava bé. L'opció ha estat anar a la platja." Qui tampoc ha faltat a les Piscines Picornell són els turistes. Es van fer famoses per les olimpíades del 92 i ara, amb els Mundials acabats, la història es repeteix. DANI ALBERTO "Després dels mundials hi ha hagut bastantes cares noves, bastants estrangers, típic. Però les cares sempre són les mateixes. Només alguna altra més de nova." Les Picornell no són les úniques piscines dels Mundials on els barcelonins ja es poden banyar. També hi ha obertes les de Montjuïc, que van acollir les competicions de salts. RUBEN GISERRANO "Quería ver la de los saltos porque por la televisión había visto que había buenas vistas y que era bonito. Luego vamos a ir. " S'hi hauran d'afanyar... perquè només estaran obertes fins a l'1 de setembre.

Les Piscines Picornell van construir-se per les Olimpíades del 92 i, des de llavors, molts turistes s’hi apropen. Ara tenen un nou motiu per anar-hi: veure els escenaris del Mundial de Barcelona. De fet, ha estat un esdeveniment que ha atret a molts dels socis. Lluny de molestar-se per la quinzena que han estat sense poder-hi accedir, pràcticament tots ho entenen i es mostren orgullosos d’entrenar a l’espai. La majoria ho van saber amb prou temps per planificar altres sortides i molts han aprofitat per anar uns dies a la platja.

A més a més, per als socis, quedar-se sense les piscines mentre van durar els Mundials també va tenir una recompensa: es van sortejar entrades per anar a veure les competicions entre tots els qui en volien. I ara poden gaudir de la piscina de Montjuïc sense pagar entrada. Tot i això, de moment, l’ambient que s’hi respira és sobretot la tranquil·litat per l’arribada de les vacances.