En total durant aquest cap de setmana passaran per aquí 55.000 passatgers, que viatgen a bord de 15 creuers. Avui mateix ja es poden veure set embarcacions que portaran a la ciutat 17.600 turistes. CARLES DOMINGO, director general de creuers del Port "En aquest moment en què a Espanya estem passant una crisi molt important estem contents que el sector turístic aguanta molt bé. Malgrat que amb la crisi alguns han baixat com són els espanyols, portuguesos i italians, en canvi ha pujat una mica més els americans, els centreeuropeus i anglesos." En el primer semestre de l'any ja han passat pel Port de Barcelona més d'1.040.000 creueristes, un 15% més que el mateix període de l'any passat. A això s'hi ha d'afegir que més de la meitat, un 56%, han començat o acabat l'itinerari a Barcelona. De manera que sovint han aprofitat per allargar-hi l'estada, amb la consegüent aportació econòmica. CARLES DOMINGO, director general de creuers del Port "Hi ha dos tipus de turistes: els que pernocten aquí i els que arriben al matí i se'n van a la tarda, que aquesta fan una despesa més petita. Els que pernocten aquí calculem que es gasten enter 100 i 150 euros per persona i nit, mentre que els que arriben de trànsit calculem que es gasten la meitat, uns 70 euros per persona." "Farem el creuer i després passarem una o dues nits a Barcelona" "La ciudad es muy linda, la gente muy buena... la comida..." De fet el port calcula que l'impacte econòmic d'aquest cap de setmana a la ciutat rondarà els cinc milions d'euros. Les dades consoliden el Port de Barcelona com a líder en creuers d'Europa i la Mediterrània. La previsió per aquest any és assolir els dos milions 600 mil creueristes, i igualar així el rècord històric aconseguit el 2011.

Aquest divendres, arribaran a Barcelona set vaixells turístics amb gairebé 17.600 passatgers. Tres dels creuers que fan escala a la ciutat finalitzaran o iniciaran l’itinerari a Barcelona. És el cas del Carnival Sunshine, el Celebrity Equinox i el Silver Wind. D’altra banda, el Crystal Simphony i l’Aida Vita faran escala al port i continuaran el seu itinerari. El MSC Preciosa i l’Explora combinarà passatgers de trànsit.

Dissabte estaran atracats a la ciutat sis vaixells, dos dels quals, el Crystal Simphony i el Silver Wind, arribaran divendres amb prop de 14.400 passatgers. Els quatre vaixells s’aturaran al Port de Barcelona seran el Royal Princess, el Disney Magic, el Sovereing i el Grand Holiday.

Per acabar el cap de setmana, diumenge hi haurà cinc creuers a la ciutat. El Crystal Simphony hi romandrà per tercer dia consecutiu amb un total de 23.000 persones a bord. Per la seva banda, el Serenade of the Seas, el Norwegian Epic, el Liberty of the Seas i el Seabourn Legend hi efectuaran operacions de trànsit.

Més d’un milió de creueristes en el primer semestre de 2013

Un total de 1.040.823 persones han passat pel Port de Barcelona durant el primer semestre de l’any, una xifra que suposa un increment del 15% respecte al mateix període de 2012. Fins al mes de juny, s’ha registrat un total de 351 escales de vaixells turístics, que també es tradueixen en un creixement del 15% en comparació amb l’any anterior. Del total de creueristes que han visitat la ciutat comtal, el 56% són de “turnaround” que vol dir que el creuer inicia o finalitza la seva travessa a Barcelona. Aquest tipus de viatger és el que fa una major aportació a l’economia local, ja que acostuma a passar més temps a la ciutat abans o després de fer el seu trajecte en creuer.