Serà un congrés de rècords. Barcelona s'endinsa en el paradís de la telefonia mòbil i, a l'accés, hi trobem la primera dada estratosfèrica. El preu de l'entrada oscil·la entre els 700 i els 5.000 euros. S'espera que més de 60.000 congressistes, procedents de 200 països d'arreu del món, assistiran al Mobile World Congress, 3.000 dels quals són alts càrrecs d'empreses destacades com Google, Facebook i HTC. A l'interior, 70.500 metres quadrats atapeïts amb 1.400 expositors. Del total d'empreses participants, n'hi ha 106 d'espanyoles i 52 de catalanes, el 4% del total. L'efecte mediàtic tampoc no es queda curt. Un total de 2.900 periodistes estan acreditats per cobrir l'esdeveniment. Al darrere de tot plegat, la facturació que s'endú la ciutat. Transport, restaurants i hotels esperen ultrapassar l'impacte econòmic de 275 milions d'euros que es va assolir l'any passat.

Durant l’acte, l’alcalde també ha dit que l’objectiu a partir d’ara és atraure inversions, projectes innovadors i impulsar la mobilitat per tal de fer-nos la vida més fàcil i amb més possibilitats.

La maquinària del MWC s’ha posat en marxa des de primera hora del matí. L’acte inaugural ha comptat amb la presència del príncep Felip, el president de la Generalitat, Artur Mas, el ministre d’Indústria i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Personalitats que han donat el tret de sortida a una edició en què tot apunta que es batran rècords, d’assistents i d’expositors.

El MWC preveu superar la xifra dels 60.000 assistents procedents de 200 països i els 275 milions d’euros d’impacte econòmic que es van assolir en l’edició de l’any passat. Des de primera hora l’anar i venir de congressistes ha estat constant. A l’interior de Fira de Barcelona els visitants busquen les principals novetats, també a l’estand de Windows.

Activitat dins a la fira i protestes a les portes del recinte. Treballadors de telefònica i delegats del sindicat CGT han desplegat pancartes en defensa del treball digne.

A partir de l’any que ve Barcelona assumeix la capitalitat mundial del certamen i amplia els escenaris de celebració amb el recinte de la Gran Via, on es farà el congrés. Es reservarà el recinte firal de Montjuïc per a les activitats paral·leles.