La vaga, la convoquen els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, tot i que la secunden altres forces, entre les quals hi ha USTEC-STES, ASPEPC-SPS, CGT i la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), de la qual també formen part les associacions d’estudiants. L’aturada es fa en tots els nivells de l’ensenyament, des de les escoles bressol fins a les universitats i les escoles d’adults. Els organitzadors creuen que serà una jornada “històrica” perquè la convocatòria és en tots els nivells i a més coincideix amb una jornada de vaga a la resta de l’estat.

A Barcelona hi ha convocada una manifestació central a dos quarts d’una a la plaça de la Universitat. La protesta arribarà a la plaça de Sant Jaume. Grups d’universitaris han celebrat ja assemblees aquest dilluns i es preveuen ocupacions de les aules de diversos campus.

La Generalitat preveu la presència d’un terç de la plantilla a les llars d’infants i d’un professor per cada quatre classes a infantil i primària. Els serveis mínims obliguen els centres a tenir una persona de l’equip directiu, a més d’un auxiliar administratiu.

Serveis mínims als centres municipals

El Departament d’Empresa i Ocupació ha dictat també els serveis mínims que s’aplicaran a les 92 llars d’infants municipals, les quatre escoles de música i el conservatori municipal, que obriran les portes.

A les llars d’infants municipals, els mínims són els mateixos que es van dictar en la vaga dels dies 8, 9 i 10 de maig. Es tracta d’una persona de l’equip directiu i un terç del personal. A les escoles de música i el Conservatori, els mínims fixats preveuen la presència d’una persona de l’equip directiu i la d’una persona del departament d’administració.

La d’aquest dimarts és la tercera convocatòria de vaga contra les retallades després de la jornada de vaga a les universitats del 17 de novembre i la protesta del 29 de febrer, que va acabar amb greus incidents al centre de la ciutat.