L’Arquebisbat de Barcelona mostra un clar interès per atreure les noves generacions mitjançant les noves tecnologies. Una eina bàsica per arribar als més joves és Internet i el web de l’Arquebisbat o el compte de Twitter en són una mostra.

Aquest dimarts totes les mirades estan pendents de la basílica de Sant Pere del Vaticà, on començarà el conclave per elegir un nou papa. 115 cardenals són els encarregats de decidir qui serà el nou pontífex.

Tot sobre Benet XVI, el conclave i el nou papa” és l’espai virtual que l’Arquebisbat ha creat per informar de l’actualitat catòlica d’aquests dies. En el seguiment del conclave, s’hi pot trobar informació del tipus “Els conclaves dels darrers segles”, “Normes i ritus que fixen el desenvolupament del conclave” o el seguiment en directe de la missa “Pro eligendo papa”. Durant els propers dies també es preveu que es faci el seguiment en directe de les fumates que informaran a la ciutadania de l’elecció papal.

Entre els cardenals favorits per a papa hi ha l’arquebisbe de Milà, Angelo Scola, i el de Sao Paulo, Odilo Scherer. Malgrat això, la dita diu que qui entra com a papa al conclave en surt com a cardenal, és a dir que haurem d’esperar la fumata blanca per tenir-ne la resposta.