El tancament cautelar de la sala polivalent de la cúpula de Les Arenes ha despertat força curiositat entre els visitants del centre comercial. El precinte de l'espai s'ha fet efectiu aquesta matinada després que una inspecció de la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona dictaminés que el local incompleix la normativa contra incendis i que a més a més no disposa de l'autorització prèvia per dur a terme la programació de l'Arenas Festival, un esdeveniment que va començar el 22 de novembre. JORDI MARTÍ, regidor de Presidència i Territori "El que s'ha fet és fer un precinte cautelar en espera que l'empresa gestora d'aquest espai arregli tot allò que s'ha d'arreglar perquè es pugui tornar a fer servir." Les principals deficiències que descriu l'informe dels bombers són una senyalització insuficient de les sortides, un enllumenat d'emergència deficient i l'acumulació de material inflamable sobre les grades, entre d'altres. Unes irreguralitats que els promotors del festival asseguren que ja han estat corregides. JOSÉ LUIS MORENO, productor executiu de l'Arenas Festival "Estan todos solucionados. El problema más grave -como habéis podido comprobar- que con la luz que tenemos instalada de emergencias queda la sala perfectamente iluminada y, al tener cuatro puertas muy grandes, la evacuación seria muy rápida." L'empresa considera que la decisió de precintar el local ha estat desmesurada. ÒSCAR MONGE, director general de la cúpula de Les Arenes "Ha estat una mesura desproporcionada, perquè nosaltres no fem concerts, fem un festival per a nens, no hi ha alcohol pel mig ni res." Demà a les 10 tenen previst presentar al Districte de l'Eixample tota la documentació amb fotografies que acrediten que, ara sí, es compleixen totes les mesures de seguretat. Les dues sessions d'avui del musical 'Peter Pan' han estat anul·lades. La propera funció estava programada per a dimecres dia 2, quan els organitzadors confien que la sala pugui reobrir.

En una inspecció rutinària, la Guàrdia Urbana va detectar deficiències en matèria d’evacuació de l’espai i mesures contra incendis. Per això, va decidir cancel·lar el musical de Peter Pan previst ahir a la sala polivalent. L’espectacle formava part de l’Arenas Festival, que de moment s’ha hagut de suspendre. El festival va començar el 22 de novembre i estava previst que s’allargués fins a mitjan febrer. De moment, s’ha decidit tancar l’espai de manera provisional fins a la correcció de les irregularitats.

Les principals deficiències detectades són la senyalització insuficient de les sortides i de l’enllumenat d’emergència, l’acumulació de material inflamable sota les grades, detectors d’incendis anul·lats, instal·lació elèctrica no protegida amb prou garanties i sortides d’emergència obstruïdes. A més, l’espai tampoc comptava amb cap controlador d’accés acreditat ni cap vigilant de seguretat.

El promotor esmenarà les deficiències

En declaracions a BTV, el productor executiu de l’Arenas Festival, José Luis Moreno, s’ha mostrat sorprès perquè les autoritats no hagin permès continuar amb la programació del festival, tenint en compte que els organitzadors estaven disposats a subsanar les deficiències ahir mateix. Moreno ha anunciat que aquest dilluns presentaran al Districte de l’Eixample tots els informes necessaris perquè, si l’Ajuntament ho autoritza, l’activitat a la cúpula de Les Arenes es pugui reprendre dimarts mateix. “El que més ens dol és veure els nens plorant en no poder entrar a veure ‘Peter Pan'”, ha dit.

Tot i que han qualificat el tancament com “desproporcionat”, arran segons diuen del context de preocupació per l’accident del Madrid Arena fa unes setmanes, els promotors de l’Arena Festival han afirmat que “prenen nota i accepten” els requeriments platejats pel consistori.

Per solucionar-ho i obrir de nou l’espai, a més de complir amb les qüestions de seguretat, des del centre comercial hauran de comptar amb l’autorització prèvia del Districte, avalada per un informe favorable de Bombers. El Districte de l’Eixample obrirà un expedient sancionador contra la promotora de les activitats per no comptar amb l’autorització prèvia per fer-hi els espectacles. Si bé sí que comptava amb llicència genèrica com a recinte, no tenia els permisos adients per realitzar-hi el festival en qüestió.

Acte final de campanya del PP per les eleccions al Parlament celebrat a la sala polivalent de la cúpula.

Un espai creat per acollir-hi tot tipus d’activitats

Amb 2.600 m2 de superfície, la cúpula de Les Arenes és una de les més grans d’Europa. Es va inaugurar a principis de juliol del 2011 i, en aquest any i mig, s’hi han celebrat tot tipus d’esdeveniments. Des d’una edició del certamen de videojocs Gamelab o el Saló MiBoda fins a actes esportius o mítings de partits polítics.

De cara la temporada 2012-2013, des de la direcció de la cúpula Las Arenas es volien reforçar les activitats permanents, ja que moltes empreses fa temps que han optat per no realitzar actes corporatius. A més de l’Arenas Festival, que fins al 16 de febrer encara té programats espectacles com el concert de Pitingo o els musicals de ‘Shrek’ o ‘La magia de l0s cuentos’, al març estava previst que s’hi fes el Barcelona Beer Festival.