El xef Jordi Esteve prepara un plat de temporada al restaurant Nectari, al carrer de València. Un establiment que fa només dos mesos va entrar al selecte club de restaurants barcelonins guardonats amb una estrella michelín. Des de llavors la clientela s'ha diversificat. JORDI ESTEVE, xef del resturant Nectari "Hem notat un tipus de gent que ve a la curiositat, a mirar quins plats fas, quin tipus de cuina, fins i tot han vingut cuiners coneguts que no havien vingut mai." Però el gruix dels clients continuen sent els de sempre. I, per això, tot i l'estrella, han actuat en conseqüència. "Els preus de moment els hem mantingut. Hem passat cinc anys durs i gràcies a la clientela que hem tingut hem pogut subsistir. No volem perdre aquesta clientela d'aquests cinc anys." Al restaurant Moments a l'hotel Mandarín Oriental amb la d'aquest any ja sumen dues estrelles. Una distinció que, com explica el xef Raül Balam, atrau el turista gastronòmic. RAÜL BALAM, xef del restaurant Moments "L'estrella va en una guia turística. Hi ha molta gent gurmet que li agrada viatjar pel món i menjar a les taules de cada ciutat. I, és clar, la clientela creix de volum." Les estrelles, però, no els ha fet canviar la filosofia del restaurant, ni tampoc els preus. "Nosaltres ens hem mantingut des del primer dia. Tampoc no creiem que en els temps que corren estigui la cosa per inflar preus." Amb les noves distincions ja són 19 els restaurants barcelonins amb almenys una estrella Michelin, de llarg la ciutat de l'estat amb més reconeixements.

És el cas del restaurant Nectari, del carrer de València. Es tracta d’un dels nous restaurants que des de novembre compten amb una estrella a la Guia Michelin. El xef, Jordi Esteve, explica que tot i que el gruix de la clientela és el mateix, el guardó ha atret nous clients. “Hem notat un tipus de gent que ve per curiositat, per veure quins plats fas, quin tipus de cuina proposes. Fins i tot, han vingut cuiners coneguts”, explica Esteve.

El restaurant Moments, del xef Raül Balam, situat a l’hotel Mandarín Oriental, és un cas diferent. Al novembre va obtenir la segona estrella Michelin. Balam explica que aquests reconeixements atreuen el turista gastronòmic. El xef, fill de Carme Ruscalleda, afegeix que aquests reconeixements no els faran canviar la filosofia del restaurant, ni tampoc apujar els preus.