XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres fem la feina que ens toca fer però l'estat central no fa la feina que li toca fer. I aquest és un problema de fons molt greu. La gent que està en situació irregular, una de dues: o busquem la manera de donar-los papers o una situació temporal sota control, o bé que hi actuï l'estat central." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "A Barcelona hi podria haver naus o edificis buits que estan en situació de risc. I si un dia passa alguna cosa, la culpa també serà de Madrid? El que ha de fer és assumir les seves responsabilitats. I l'obligació de l'Ajuntament és garantir que no hi hagi aquests assentaments irregulars."

En l’incendi una persona de la trentena de subsahrians que hi malvivien en va resultar ferida lleu per inhalació de fum. El Grup Municipal del PP s’ha preguntat si el consistori havia inspeccionat aquesta nau abans. Els populars també han demanat a l’alcalde que garanteixi que no hi hagi més assentaments d’aquest tipus i que obligui els propietaris a actuar-hi o bé que ho faci l’Ajuntament de forma subsidiària. L’alcalde Xavier Trias ha respost que qui té competències en les persones en situació irregular és el govern central i no l’Ajuntament.

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, també ha parlat aquest dijous sobre la qüestió i ha recriminat a l’alcalde que el govern  municipal “no eviti” els incendis i incidents en els assentaments del districte de Sant Martí i només es dediqui a fer-ne balanços, segons ha valorat. El regidor socialista ha afirmat en un comunicat que ja han passat molts mesos des que l’executiu va començar a abordar l’assumpte i que “segueix sent urgent” una actuació global que permeti eradicar el barraquisme i millorar les condicions del districte.