És una de les principals novetats per al nou curs 2013-2014 que comença aquest dijous 12 de setembre. Ardanuy ha explicat que amb el nou protocol es vol donar resposta a les situacions que es donin durant el curs i “establir un pont per ajudar les famílies”.

Famílies que inicien el curs amb tres escoles més respecte del curs anterior i que veuran ampliat el nombre de professionals de suport en la franja d’un a dos anys. “És l’edat en què els infants aprenen a menjar i d’acord amb les educadores hem analitzat que cal un reforç en aquesta franja horària”. L’ampliació de personal es pot interpretar com una marxa enrere en una de les retallades anunciades el curs passat pel consistori. Aleshores van provocar un intens calendari de protestes tant per part dels professionals com dels pares. Un grup de progenitors fins i tot van decidir no pagar les quotes d’escolarització i menjador de l’escola bressol com a mesura de protesta. Gerard Ardanuy ha assegurat que tota la situació s’ha normalitzat i que tots els rebuts s’han pagat: “com havia de ser. Ens semblava un error no fer-ho, la lògica s’hi ha imposat”.

Un altre dels fronts que va quedar obert el curs passat va ser el tancament de l’EBM El Roure, a la Nova Esquerra de l’Eixample, que va clausurar les instal·lacions de forma preventiva perquè s’hi van detectar casos de lipoatròfia semicircular.  El regidor Ardanuy ha explicat que l’escola reobre amb totes les garanties “i en les condicions més òptimes, equiparables a les d’un quiròfan”. De moment, però, es desconeix quantes de les famílies que hi havia matriculades han decidit quedar-s’hi i quantes han optat per traslladar-se a altres centres del districte. L’Ajuntament ha destinat uns 160.000 euros a la reforma de les instal·lacions.

Col·laboració amb els centres de formació professional

En el capítol de novetats del curs, el regidor d’Educació també ha anunciat que es vol potenciar la formació dual en l’àmbit de la formació professional. L’Ajuntament ha signat un conveni amb tres centres perquè els alumnes puguin fer pràctiques a 30 escoles bressol de la ciutat.

El consistori també ha confirmat que el 100% de les EBM oferiran aquest curs menjar ecològic en els tres àpats i que s’ha obert un programa de col·laboració amb escoles de música i amb el Mercat de les Flors per apropar la música i la dansa als infants.