La UPC va obrir una investigació a través de la qual van saber que dos persones que no cursaven l’assignatura d’Electromagnetisme van entrar a l’aula on es feia l’examen el 30 de gener. Els suposats estudiants van recollir l’examen i van sortir de l’aula uns minuts després. Es creu que van passar les respostes de l’examen a alumnes de l’Acadèmia Sol mitjançant el xat WhatsApp.

La universitat ha suspès una vintena d’estudiants que presumptament estan implicats en els fets. Apunten que no els han obert cap expedient perquè han col·laborat en la investigació que han fet i que s’ha enviat a la fiscalia.

Per una altra banda, l’Acadèmia Sol s’ha mostrat sorpresa per la denúncia i es mostren en total desacord amb les acusacions de la UPC. Han portat el cas als advocats per demostrar que no tenen res a veure amb els fets. Creuen que la universitat ha basat les acusacions en el resultat de l’examen d’una quarantena d’alumnes, dels quals només dos o tres van a l’acadèmia. A més, defensen que els seus alumnes no necessitaven aprovar l’examen per aprovar l’assignatura, ja que tenen bons resultats acadèmics anteriors. També apunten que no saben qui va entrar a l’aula durant la prova de l’assignatura d’Electromagnetisme i que en cas que hi entrin desconeguts haurien de regular-ho amb la petició de DNI, així com prohibir els telèfons mòbils a l’aula.