LOLA LÓPEZ, comissionada d'Immigració "És això, és a dir, la relació, convivència, diàleg, etcètera. Passar d'una ciutat multicultural a una ciutat intercultural JAHVED ILYAS, responsable de l'Associació de Treballadors Pakistanesos "És una trobada de gent autòctona i associacions d'immigrants, és una connexió." MARLENE MIRANDA, presidenta de l'Associació d'Equatorians a Catalunya "Esperamos que la gente conozca, que la gente se integre más, que entre todos los inmigrantes trabajemos dando a conocer la cultura de cada país". JANET VALLEJO, associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) "S'ha arribat a alguns acords, en determinats països els seus nacionals poden votar però continuem excloent a una part important de la població."

El passeig de Lluís Companys s’ha transformat aquest diumenge en un espai de trobada i convivència entre institucions i ciutadania amb tallers de percussió, de reciclatge i altres activitats. Les diferents entitats s’han distribuït en zones dedicades a la Dona, la Cultura, l’Acollida i l’Asil. Un dels principals objectius de la trobada és posar en relleu la diversitat cultural de Barcelona i acostar el seu teixit associatiu a la ciutadania.

La Trobada d’Entitats també vol conscienciar sobre qüestions polítiques i socials relacionades amb la diversitat. En aquest sentit, aquest any s’ha posat especial atenció al dret a vot i la plena ciutadania. Al matí el programa incloïa una xerrada sobre el dret a vot de les persones estrangeres a Espanya i Europa. Els visitants podien expressar el seu suport votant a favor del dret a vot de les persones estrangeres. A la tarda, la reflexió entorn de la plena ciutadania es plantejava a partir d’una peça teatral.