L’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte destacat aquest any, també ha despertat molt d’interès. Les seves obres a Barcelona, el campanar i la rosassa de Santa Maria del Pi i la Casa Planells, han estat molt concorregudes, així com els sis edificis de la seva autoria que es podien veure a Sant Joan Despí, la ciutat convidada, on va ser arquitecte municipal.

La programació del 48h Open House Barcelona d’enguany incorporava 64 novetats, de les quals 37 a Barcelona. Entre les més destacades, el Canòdrom Meridiana en plena transformació per convertir-se en un viver d’empreses creatives, o les oficines prefabricades i instal·lades amb grues sobre uns terrats del carrer de Roger de Llúria per la constructora La Casa por el Tejado. Altres novetats importants d’aquesta edició eren la Fundació Joan Miró, a Montjuïc, i el Palau de les Heures, al Campus Mundet. Entre les baixes destacades que hem trobat en actualitzar el mapa del 48h Open House Barcelona de l’any passat, el Palau de la Virreina, l’Ateneu Barcelonès, la Torre Colom, la Sala Ciutat o les seus de la Diputació de Barcelona.

 

La incorporació de cada cop més infraestructures a les rutes de l’Open House ha fet que aquest any s’organitzin en una secció del festival, que enguany ha permès visitar la xarxa de clavegueram, el dipòsit de regulació d’aigües pluvials que hi ha sota el Parc de Joan Miró o la incineradora de Sant Adrià de Besòs.

La sisena edició del 48h Open House ha incorporat una nova activitat, Gran Open Extra, amb la qual persones grans que viuen en edificis adaptats del Patronat Municipal de l’Habitatge les han ensenyat als visitants. També s’han fet dos itineraris en bicicleta (Open Bici) i rutes per dibuixar paisatges urbans i edificis, de la mà d’Inky Fingers (Open Dibuix).

A més de Barcelona i Sant Joan Despí, el 48h Open House Barcelona també ha obert enguany 17 espais a Santa Coloma de Gramenet i nou a Vilassar de Dalt, ciutats convidades anys anteriors que segueixen vinculades al festival.

 

Instruccions d’ús del mapa: per descobrir tots els punts que es poden visitar, moveu-vos sobre el mapa i cliqueu sobre els que més us interessin. A dins hi trobareu els horaris i les informacions que estem rebent sobre com s’hi estan desenvolupant les visites. Els punts vermells només obren dissabte, mentre que els verds tenen horaris durant tot el cap de setmana. Clicant sobre el botó de la part superior esquerra, podreu accedir a la llista i mostrar també sobre el mapa els punts blaus, que només obren diumenge.

 

[liveblog]