Alguns aficionats boletaires afirmen que la primavera plujosa i fresca ha propiciat la proliferació d’alguns bolets propis de la tardor. Diuen que han localitzat, durant els mesos d’abril i maig, rovellons i rossinyols a la rodalia de Barcelona. També especifiquen que n’han robat durant la primavera de 2008, 2010 i 2011, encara que aquest any asseguren que n’hi ha més.

Els distribuïdors, en canvi, creuen que aquest 2013 està sent una mala temporada per al bolet de primavera. De fet, des de la botiga Patràs, a la Boqueria, ens asseguren que és la pitjor temporada dels darrers 20 anys.

Jordi Rius, de la Societat Catalana de Micologia, ens explica que la primavera atípica, força plujosa i fresca, però amb dies de vents forts, no ha facilitat la formació de grans quantitats de bolets. Malgrat tot, es poden trobar quantitats més o menys significatives de múrgoles (“Morchella sp”) i marçots (“Hygrophorus marzuolus”). Rius també preveu que si la calor no és important durant les properes setmanes, encara es podran trobar moixernons (“Calocybe gambosa”) i carreretes (“Marasmius oreades”).