Els veïns que viuen a l'edifici que fa cantonada a la banda mar entre la Diagonal i Los Castillejos segueixen defensant el seu pla alternatiu per evitar com sigui el talús. JOAN RAMON FORTUNY, veí afectat "I aquí ens faran un mur que jo veure els cotxes per la banda de baix, no ho trobo lògic." "En vez de el trazado recto, que nos genera aquí un desnivel importante, es desviarlo a pie plano, todo esto no genera ningún desnivel para el tráfico ni para los vecinos." Un pla que el consistori ha descartat perquè trencaria la malla de l'Eixample. Després de les pressions de l'Associació de Veïns del Fort Pienc per suavitzar l'impacte d'obrir Los Castillejos a la Diagonal, el consistori ha acceptat rebaixar el mur de dos metres a un metre i mig, així com intensificar-hi la il·luminació i la vigilància i ubicar-hi jardineres. JORDI CASANOVAS, AV Fort Pienc "Per nosaltres aquesta solució és la menys dolenta si volem tirar endavant tota la remodelació de Glòries i tirar l'anella. El que nosaltres plantegem és que d'aquí un temps, quan ja es pugui suprimir el ramal cap a l'estació de França, si entra en funcionament l'estació de la Sagrera, aquest ramal sigui innecessari, per tant es pugui suprimir i baixar la cota de la Diagonal." Així és com s'obrirà el carrer de Los Castillejos al seu pas per la Diagonal per superar el desnivell causat per la caixa del túnel ferroviari que passa pel centre de l'avinguda. També s'hi habilitarà un nou pas de vianants amb escales. Unes obres que costaran 562.000 euros i que està previst que comencin entre juliol i agost i s'allarguin durant tres mesos. Unes infografies que els veïns del bloc afectat no veuen gens clares. De fet encara es poden presentar al·legacions al projecte i els veïns d'aquest bloc ja han anunciat que no es quedaran amb els braços plegats.

La pressió de l’Associació de Veïns del Fort Pienc ha sorgit efecte. L’Ajuntament s’ha compromès a rebaixar de dos metres a 1,60 centímetres l’alçària del talús que volen construir a la cruïlla de Los Castillejos amb la Diagonal i facilitar, així, l’obertura d’aquest carrer per recuperar la trama d’eixample en aquest sector del districte. A banda d’aquesta rebaixa, també s’hi intensificarà la il·luminació i s’hi ubicaran jardineres.

El bloc de Los Castillejos amb la Diagonal no accepta la nova proposta

Els veïns, però, han anunciat que prendran mesures per evitar que les obres es duguin a terme tal com les ha plantejat el consistori. Les mesures pactades amb l’Associació de Veïns del Fort Pienc -“la solució menys dolenta”, segons aquesta entitat- no els convencen perquè el projecte, asseguren, és pràcticament el mateix. Ells proposen un traçat alternatiu que no suposaria la construcció de cap mur, però el consistori l’ha descartat perquè no respecta el Pla Cerdà.

Els treballs previstos costaran 562.000 euros i està previst que comencin entre juliol i agost i s’allarguin durant tres mesos.