Imatge del carrer de Sants ben diferent de la de les darreres nits. La quarta edició de les jornades romanes de Creu Coberta han retornat la calma al barri. Això sí, la inauguració de la fira no ha tingut la presència de cap membre del consistori, tal com estava previst. LLUÍS LLANAS, president Associació de Comerciants de Creu Coberta "Ens hem hagut d'adaptar a les circumstàncies. L'associació ha volgut tornar a la normalitat, diàleg i que el dia d'avui sigui pacífic..." Davant la seu del districte, encara quedaven les restes de les tanques que aquests dies han protegit l'edifici de forma excepcional. Una situació, la que s'està vivint al barri, que incomoda alguns veïns. XAVI ESTALELLA "Hem de normalitzar el barri, o el normalitzem o les coses acabaran malament." ROBERT SANTOS "El que ha passat aquesta setmana s'haurien d'analitzar les conseqüències..." ELISENDA CASTELLS "A Sants no només correm i fem aquestes coses, sinó que aquesta fira és la mostra que també funcionem bé..." La fira s'allargarà durant tot avui i fins demà al vespre. A banda d'una mostra dels comerços de la zona, l'organització sobretot ha posat èmfasi en la recreació històrica. RICARD LLOP, director de Barcino·Colonia·Romae "La gent també ve a gaudir de la cultura..." Per això, durant tot el dia s'hi faran tot tipus d'activitats i representacions que apropin el món antic a l'actualitat.

La quarta edició de les jornades romanes de Creu Coberta ha retornat la calma al barri de Sants aquest dissabte, després d’una setmana en què l’activitat nocturna de la zona l’han monopolitzat els aldarulls al carrer arran del desallotjament del CSA Can Vies. Això sí, la inauguració de la fira no ha tingut la presència de cap membre del consistori, tal com s’havia previst: els organitzadors han preferit deixar-los al marge per evitar que s’hi puguin reproduir incidents.

A banda de la vessant comercial de la fira, els atractius principals d’aquestes Jornades Romanes són els espectacles de gladiadors, els jocs per a la canalla, les recreacions històriques poder veure treballar els artesans, i participar en les conferències de divulgació històrica.

Enguany, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta ha introduït algunes novetats com, per exemple, un taller per a adults centrat en la perruqueria i la cosmètica romanes per veure i aprendre a fer els pentinats de l’època augustiniana i quins productes cosmètics feien servir les dones d’aquell temps.

També hi ha una escola de gladiadors per ensenyar com es preparaven els lluitadors per als combats a vida o mort, i els visitants també poden veure com era el reclutament de voluntaris per formar part de les legions, quins requisits eren necessaris, quins tràmits havien de passar i quines proves se’ls exigia superar.