La síndica de greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, ha demanat aquest divendres que les llistes de les preinscripcions escolars “siguin públiques” després que diverses famílies hagin denunciat que hi ha alumnes empadronats en adreces que no corresponen a les seves residències amb la finalitat de guanyar punts.

En una entrevista al programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Vilà s’ha referit a la polèmica de la qual va alertar també el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. Ha explicat que ja va alertar d’aquest tipus de pràctiques l’any 2011 i que l’any passat també va rebre queixes en aquest sentit. De fet, ha posat l’exemple d’un alumne que havia estat matriculat a casa dels seus oncles per tenir més probabilitats d’entrar al centre desitjat.

La síndica ha demanat al Consorci d’Educació  que “facin investigacions serioses” i que les llistes de les preinscripcions “siguin públiques i que els altres pares i mares que han matriculat els fills puguin saber si aquests empadronaments estan ben fets”.

Escolteu-ho aquí: