Des del 2012 que és tancat, quan alguns veïns del passatge de l’Arc de Sant Martí van construir un mur pel mal estat en què es troba aquest pas natural, des del metro i la resta de transports fins a una sèrie d’equipaments de la part alta de la Font d’en Fargues. Ningú no se’n responsabilitzava, ni el propietari ni l’Ajuntament, tot i que era una drecera utilitzada pels qui vivien als carrers de l’entorn. Finalment el consistori n’ha aprovat la reforma després que l’any passat va rebre la cessió del carrer.

L’Ajuntament ha aprovat un Pla de millora urbana per urbanitzar i adequar el passatge de l’Arc de Sant Martí, drecera natural per comunicar els habitatges, dues escoles i una residència de gent gran situats a la part alta de la Font d’en Fargues, amb l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, el metro, altres transports i equipaments i els comerços de la zona. Les obres satisfaran la demanda dels veïns de l’entorn del passatge de l’Arc de Sant Martí, que en reclamaven la millora i l’ús públic de la via. La reivindicació es va intensificar el 2012, quan alguns dels residents al carrer van tancar el pas pels accidents que s’hi produïen per l’estat d’abandó que presenta.

Tot i que el consistori va rebre la cessió del carrer fa pràcticament un any, encara hi ha els cartells de propietat privada, l’aparcament no està regulat, és pràcticament inaccessible per a la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda i el clavegueram està antiquat. Tots aquests aspectes s’haurien de solucionar amb la reforma que durà a terme l’Ajuntament i que ha de començar durant el mandat municipal actual.