A l’Escola Pere IV han instal·lat ventiladors, proporcionats pel mateix centre, però tot i això les temperatures han sobrepassat els 32 ºC aquest divendres. Els alumnes han improvisat ventalls amb fulls de paper i la direcció del centre ha recomanat obrir les portes i abaixar les persianes per fer l’ambient tan agradable com sigui possible. La Núria Cercós, tutora de 5è A, ha qualificat d’“horrorosa” la situació.

La situació no és pas millor a un altre centre l’Escola Can Fabra. Aquí també han sobrepassat els 32 ºC aquest divendres i, de fet, estan fotografiant el termòmetre cada dia per denunciar la situació al Consorci d’Educació de Barcelona: la normativa estatal diu que no s’han de superar els 27 ºC als llocs de treball sedentaris. La solució a la calor en aquest centre és fer classe al passadís (que està més ventilat) i ruixar els alumnes amb aigua amb colònia.

Els sindicats demanen que els centres denunciïn

USTEC-STE ha enviat un comunicat als centres en què demana als professors que actuïn i denunciïn aquesta situació, en què es vulnera la legalitat, al Consorci d’Educació. Tant els sindicats com els equips directius dels centres també reclamen directament a l’administració que prengui mesures comunes a totes les escoles.

El Consorci creu que els edificis ja estan ben ventilats

Tot i així, fonts del Consorci asseguren que els edificis de nova construcció (com l’Escola Can Fabra) ja s’han fet pensant en una bona climatització natural. Això no vol dir que hagin de tenir aire condicionat, perquè només les escoles bressol i els mòduls n’han de tenir. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, de la seva banda ha dit que la situació d’enguany és excepcional i que cada centre ja pren les mesures que creu oportunes.