La directora de l’Institut Escola Costa i Llobera, Rosa Artigal, ha desmentit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, qualsevol mala praxi per part del centre que dirigeix. Artigal ha respost així al síndic de greuges, Rafael Ribó, que aquest dijous va denunciar irregularitats en les preinscripcions de tres centres escolars de la ciutat.

Rafael Ribó va assenyalar un probable frau per al curs 2016-2017 i va indicar que algunes famílies havien gestionat canvis d’empadronament dies abans de la preinscripció.

Rosa Artigal, directora del Costa i Llobera, ha afirmat a betevé que, un cop han estat revisats els expedients, no s’hi ha trobat cap irregularitat per part del centre. Artigal s’ha mostrat sorpresa per aquesta acusació ja que, segons ha indicat, “el procés d’inscripció ha estat completament transparent”. Ha remarcat, a més a més, que “el Consorci és qui ha de fer les comprovacions de la documentació entregada per les famílies”, el centre només ha de recollir la informació necessària per al tràmit.

Artigal ha afegit que l’escola no ha acceptat mai un augment de ràtio. Només han fet alguna excepció en casos de dificultats específiques familiars, en expedients proposats pel Consorci.

Escolteu aquí l’entrevista sencera a la directora de l’Institut Escola Costa i Llobera:

La Fapac demana canvis en el mapa escolar

El president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Barcelona, Albert Riera, ha assegurat en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que no els ha sorprès l’anunci del síndic perquè “és una qüestió recurrent a cada preinscripció” i perquè “nosaltres ja fa molt de temps que ho denunciem”. En aquest sentit, Riera ha apuntat que  “el moviment d’empadronaments és habitual en època de preinscripcions”, així com també “l’aprofitament dels punts suplementaris pels celíacs és un element que es repeteix molt”. Per exemple, ha afirmat que “hi ha una escola que té una proporció de celíacs d’un 30 % entre el seu alumnat, quan el percentatge normal és d’un 5 %“.

Per a Riera, “ens hem de plantejar un canvi del sistema” perquè, segons ell, “la lliure elecció de centre no existeix per la gent que té pocs ingressos”. Per això, el president de la FAPAC de Barcelona ha proposat “redistribuir el mapa escolar de la ciutat” i “concretar més perquè actualment tenim uns mapes escolars massa grans en determinades àrees i concretar també els centres de referència de cada districte i de cada barri“.

Escolteu-ho aquí: