Amb l’article, la síndica s’alinea amb els  veïns de la Barceloneta que la setmana passada, en conèixer-se el pacte entre els grups municipals del PP i CiU que possibilitarà l’aprovació de la nova marina del Port Vell, després que el projecte hagi superat diversos esculls. Maria Assumpció Vilà, igual que les entitats veïnals de la zona, critica que “la reforma […] suposa una privatització de l’espai públic, un lloc de tots passarà a ser d’ús exclusiu. I es farà sense que ningú no hagi preguntat als barcelonins si ho volen”. Vilà considera que un projecte d’aquestes dimensions hagués requerit un procés participatiu o una consulta ciutadana, una proposta que ha fet de forma reiterada el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà.

Maria Assumpció Vilà no posa en dubte que el projecte generi riquesa a la ciutat i també llocs de treball, però qüestiona que “els bars i comerços tradicionals de la Barceloneta es beneficiïn de la reforma”. A més, Vilà afirma que no creu que “el luxe i el que comporta sigui el model de ciutat que necessitem” ni que projectes com aquest serveixin per donar feina o habitatge. La síndica es mostra preocupada per l’impacte social i urbanístic que pot tenir un projecte que qualifica de “poc sostenible” i es pregunta si pot comportar un encariment dels pisos de l’entorn i si els veïns hauran d’abandonar la zona empesos per l’especulació.

Pel que fa a la intenció de la UPC de vendre l’edifici de la Facultat de Nàutica, i la intenció de l’Ajuntament que es quedi a la ciutat, Vilà considera que “el centre no ha de moure’s d’on està, el palauet del Pla de Palau” i creu que no té sentit “desnonar la facultat per uns interessos mercantilistes aliens a la marina i l’educació”.